OM-26-008 Request for Proposals (RFP) - Debris Removal and Pickup Program

Project Information

Bid Title
OM-26-008 Request for Proposals (RFP) - Debris Removal and Pickup Program
Issuing Agency
City of Stockton
Location
California
Published Date
Feb 27, 2026
Closing Date
Mar 4, 2026
Government Level
State & Local
Status
Closed
Ref. #
OM-26-008
Original Source
Join to Access Full Details
Project Description
General Information
Due Date: March 4, 2026
Opening Time: 3:00 p.m.
Published Date: February 12, 2026
Last Updated: February 27, 2026
Bid Orientation: N/A
Description: REQUEST FOR PROPOSALS (RFP) - DEBRIS REMOVAL AND PICKUP PROGRAM, PROJECT NO. OM-26-008
The project will provide services for the removal and pickup of all debris, litter, and illegally dumped items from locations specified throughout the City.
Award Date:
Related Links
Description: URL:
Insurance Requirements link
Local Business Preference link
Local Employment Ordinance link
Prevailing Wage Rates link
Construction/Demolition/Recycling Plan/Report link
Contacts
Role: Name: Phone: Email:
Project Manager Chanel Teach (209) 937-8370 Chanel.Teach@stocktonca.gov
Plan Holder List Katrina Tavares (209) 937-8676 Katrina.Tavares@stocktonca.gov
Questions & Answers UPDATED 2/27/2026
Document: Questions and Answers
Document:
Submittals

There are currently no Submittals to view.

Job Walk & Plan Holder's List
Specifications

There are currently no Specifications to view.


Last Update :
Attachment Preview
Created Date: February 25, 2026
Updated: February 25, 2026
QUESTIONS - ANSWERS - CLARIFICATIONS
CITY OF STOCKTON
DEBRIS REMOVAL AND PICKUP PROGRAM
CITY PROJECT NO.: OM-26-008
DEADLINE FOR QUESTIONS: February 24, 2026 3:00 p.m.
 When is the deadline for questions and answers?
Answer: The deadline for questions and answers is February 24, 2026, at 3:00 P.M
 For the Debris removal RFP, if we have two trucks do we have to submit two
separate proposals?
Answer: Contractors should submit one proposal no later than 3:00 P.M., on March 4,
2026.
 Hello i have a question regarding the bid for OM-26-008. I am wondering if I have two
crews, and am wondering if I would have to turn in two separate bids or one for both
crews?
Answer: Contractors should submit one proposal no later than 3:00 P.M., on March 4,
2026.
 I am trying to find which category would this bid be under for prevailing wages.
Answer: )RUTXHVWLRQVUHJDUGLQJSUHYDLOLQJZDJHVDQGFODVVLILFDWLRQVHPDLO
VWDWLVWLFV#GLUFDJRYRUFDOO  
City of Stockton
Public Works Department
Page 1 of 4
5 +HOORZKHQ\RXKDYHDFKDQFHFDQ\RXVHQGPHWKHVSHFGRFXPHQWVIRUWKLVELG? 
5)3'HEULV5HPRYDODQG3LFNXS3URJUDP
Answer:$WWDFKPHQW$6SHFLILFDWLRQVFDQEHIRXQGRQ%LG)ODVK , here is a link
https://www.stocktonca.gov/bid_detail_T22_R1059.php
6. Who is the current contractor?
Answer: Stockton 209 Cares, Ready to Work, San Joaquin County Office of Education dba Greater
Valley Conservation Corps.
7. What is the current monthly charge of the current contractor?
Answer: Here is a link to the Resolution for the current Service Contract
https://stockton.granicus.com/player/clip/8059?view_id=48&meta_id=714345&redirect=true
8. What is the term of the current contract?
Answer: The current multi year Service Contracts through June 30, 2024 allow for two optional one-
year extensions.
9. Is there additional locations or scope of work added from the previous contract?
Answer: No.
10. Will the awarded contractor provide the paper products/toiletries for this project? If yes, what are
those products and what is the monthly consumables value?
Answer: There are no paper products/toiletries required.
City of Stockton
Public Works Department
Page 2 of 4
11. What is the total square footage of the area/s to be serviced?
Answer:The area to be serviced is Citywide.
12. Is a bid bond required/mandatory for this project?
Answer: No.
13. Please confirm the amount for the prevailing wage.
Answer: For questions regarding prevailing wages and classifications email statistics@dir.ca.gov or
call (415) 703-4774.
14. Is a checklist of the requirements/submittals available?
Answer: Refer to the project documents on BidFlash for requirements, here is a link
https://www.stocktonca.gov/bid_detail_T22_R1059.php
City of Stockton
Public Works Department
Page 3 of 4
15. Is there a specific format or formatting requirements for the proposal? (i.e.,
page limits, margins, etc.).
Answer: Refer to the project documents on BidFlash for requirements, here is a link
https://www.stocktonca.gov/bid_detail_T22_R1059.php
16. Can resumes be attached to the proposal to demonstrate staff qualifications?
Answer: Resumes can be included in the proposal.
City of Stockton
Public Works Department
Page 4 of 4
Commodity Codes
  • NAICS 561730Landscaping Services
  • NAICS 562111Solid Waste Collection
  • NAICS 562119Other Waste Collection
* Disclaimer: Government BidHub provides information on bids, RFPs (Requests for Proposals), and RFQs (Requests for Qualifications) solely for convenience and informational purposes. This site is not an official public notice board. For official details, responses, or inquiries, please contact the relevant government agency directly.

Government Bids

Empower Your Bidding Strategy

Unlock Government BidHub's unparalleled access to high-quality, tailored bid information.

  • Access an extensive database of bids, including comprehensive local and state opportunities.
  • Receive customized alerts for the bids that matter most to your business.
  • Explore detailed specifications to ensure precise and competitive submissions.
  • Gain a competitive edge with up-to-date information and exclusive opportunities.

See Also

26-079 One-time landscape Cle...

26-079 One-time landscape Cleanup and Bi-Weekly Maintenance Services at the Los Angeles DMVDetails

State Government of California

Bid Due: 7/07/2026

Patient Queuing System (Kiosk...

Follow Patient Queuing System (Kiosk) - VA Bakersfield Activation Active Contract Opportunity Notice

VETERANS AFFAIRS, DEPARTMENT OF

Bid Due: 7/06/2026