Runway Pavement Rehabilitation at the Billy Mitchell Airport (HES) in Dare County for the NCDOT Division of Aviation Addendum 1

Project Information

Bid Title
Runway Pavement Rehabilitation at the Billy Mitchell Airport (HES) in Dare County for the NCDOT Division of Aviation Addendum 1
Issuing Agency
Division of Highways
Location
North Carolina
Published Date
Jun 10, 2026
Closing Date
Jun 17, 2026
Government Level
State & Local
Status
Closed
Original Source
Join to Access Full Details
Project Description
  • DA00681
    POC
    Runway Pavement Rehabilitation at the Billy Mitchell Airport (HES) in Dare County for the NCDOT Division of Aviation
  • Attachment Preview
    JOSH STEIN
    GOVERNOR
    STATE OF NORTH CAROLINA
    DEPARTMENT OF TRANSPORTATION
    DANIEL H. JOHNSON
    SECRETARY
    ADDENDUM NO. 1
    June 10, 2026
    Contract No.
    TIP No.:
    Federal Aid No.:
    WBS Element:
    County:
    Description:
    Letting Date:
    DA00681
    N/A
    State Funded
    36244.73.1.1
    Dare
    Runway Pavement Rehabilitation at the Billy Mitchell Airport (HES)
    June 17, 2026
    To Whom It May Concern:
    This Addendum is issued to modify or clarify the bid documents previously furnished for the
    above-referenced project. The following changes shall be incorporated into the contract
    documents:
    In response to questions during the pre-bid meeting, and to ensure consistent information for all
    parties, we have listed the inquiries and answers below.
    Questions:
    1) Can more time be allotted for the bid option due to crack seal time frame?
    Answer: The contract time will remain as defined in the contract documents. If the
    contractor experiences delays to the project due to circumstances outside of their
    contract, including delays associated with the crack seal, the contractor shall not be
    penalized for those delays. It shall be the contractor's responsibility to document those
    delays in writing to the project representative during and immediately after the delay.
    2) How will payment for patching with ABC be handled for the removal of tie downs by
    contractor?
    Answer: Cost of stone or other approved method for replacing/repairing the stone at the
    area for the tie down removal shall be considered incidental to the tie down removal.
    Mailing Address:
    NC DEPARTMENT OF TRANSPORTATION
    DIVISION OF HIGHWAYS DIVISION 1
    113 AIRPORT DIVE, SUITE 100
    EDENTON, NC 27932
    Telephone: (252) 482-1850
    Fax: (252) 482-8722
    Customer Service: 1-877-368-4968
    Website: www.ncdot.gov
    Location:
    113 AIRPORT DRIVE, SUITE 100
    EDENTON, NC 27932
    DA00681 Addendum #1
    3) At what depth should the subgrade stabilization, if required, be for estimating purposes?
    Answer: If the underlying material is deemed not suitable then the Contractor shall
    stabilize the subgrade per Type I subgrade stabilization as outlined in Section 505 of the
    2024 NCDOT SSRS. Per Section 505 of the 2024 NCDOT SSRS, Type 1 A 6- to 24-
    inch-thick aggregate subgrade with Class IV subgrade stabilization compacted to 92% of
    AASHTO T 180 as modified by the Department or to the highest density that can be
    reasonably obtained.
    4) How will contract time be addressed if something happens outside of the contractors’
    control?
    Answer: See Answer to Question 1.
    5) What is the depth of the existing asphalt section?
    Answer: 3.5” - 6” on the runway.
    6) Is funding already secured for this project?
    Answer: Yes.
    7) Do the joints for the paved areas need cut back?
    Answer: All joints left exposed for more than four (4) hours, or the surface temp has
    cooled to less than 1750F must be cut back a max of 3”.
    8) Is a shuttle buggy or MTV required for this project?
    Answer: Yes
    9) What methods can be used for the tie down removal and will they need to be salvaged.
    Answer: Tie downs can be removed six inches below bottom of stone by cutting or
    grinding and leaving the anchor in place. The tie downs do not need to be salvaged.
    10) What are the work restrictions for the project?
    Answer: Work can be seven (7) days a week, sunrise to sunset.
    Other Notes from the Pre-bid Meeting:
    Closure markers are provided by NPS. Airport to be closed throughout the duration of the
    project. Contractor to monitor CTAF.
    Airport gate is to remain closed and locked when not in use. Contractor to be responsible
    for security while onsite. If you see something, the contractor should notify the appropriate
    parties. Contractor to contact 911 or emergency services for emergencies.
    NOTAMs are to be coordinated and issued by NPS.
    Page 2 of 3
    DA00681 Addendum #1
    All other terms and conditions of the original bidding documents remain unchanged.
    Sincerely,
    Mark S. Winslow
    Division Contract Engineer
    cc: R. K. Sawyer, PE
    M. B. Gill, PE
    B. N. Braswell, PE
    D. B. Otts, PE
    C. A. Spear, PE
    J. B. Schronce
    K. I. Long
    Page 3 of 3
    Commodity Codes
    • NAICS 237310Highway, Street, and Bridge Construction
    • NAICS 238990All Other Specialty Trade Contractors
    * Disclaimer: Government BidHub provides information on bids, RFPs (Requests for Proposals), and RFQs (Requests for Qualifications) solely for convenience and informational purposes. This site is not an official public notice board. For official details, responses, or inquiries, please contact the relevant government agency directly.

    Government Bids

    Empower Your Bidding Strategy

    Unlock Government BidHub's unparalleled access to high-quality, tailored bid information.

    • Access an extensive database of bids, including comprehensive local and state opportunities.
    • Receive customized alerts for the bids that matter most to your business.
    • Explore detailed specifications to ensure precise and competitive submissions.
    • Gain a competitive edge with up-to-date information and exclusive opportunities.

    See Also

    Historic Courthouse Drywall C...

    Bid Title: Historic Courthouse Drywall Ceiling Repairs and Painting RFP Category: Public Buildings

    County of Carteret

    Bid Due: 7/16/2026

    Repair BEQ HP135

    Follow Repair BEQ HP135 Active Contract Opportunity Notice ID N4008526R9044 Related Notice Department/Ind.

    DEPT OF DEFENSE

    Bid Due: 7/16/2026